Bananenbrood Met Chiazaad En Dadels

Een bananenbrood in de oven, wat ruikt dat toch lekker als je de kamer binnenkomt! Als je mij op Instagram volgt dan weet je dat dit één van mijn favoriete snacks is. Ik improviseer vaak als ik een bananenbrood bak en zo komen er nog wel eens pareltjes tot stand! Deze versie wil je echt eens proberen. Erg makkelijk en ook nog eens gezond. Dit recept is uiteraard helemaal plantaardig en is gezoet met dadels.

Wat heb je nodig voor dit bananenbrood?

Een blender of staafmixer
Bakvorm van 25 of 30 centimeter

2 eetlepels chiazaad + 10 eetlepels water
4 bananen (optioneel een vijfde banaan als decoratie bovenop)
1/2 cup plantaardige melk
200 gram volkoren meel of havermeel (of een mix)
2 theelepels bakpoeder
2 medjooldadels
Druppeltjes vanille-extract naar smaak
Snufje zout
Optioneel: chocolate chips!

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Mix het chiazaad met het water en roer het goed om. Laat dit staan tot de zaadjes het water hebben opgenomen en het pudding is geworden.
3. Mix alle ingrediënten (behalve de chia mix en de optionele chocolate chips) in de blender en mix tot een glad geheel.
4. Doe het beslag in een kom en voeg daar vervolgens de chia mix aan toe (deze gebruiken we als ei-vervanger). Voeg ook de chocolate chips toe als je ervoor kiest om die te gebruiken (aanrader!). Roer alle ingrediënten goed.
5. Vet de bakvorm in met vet/olie naar keuze en voeg hier het beslag aan toe. *
6. Gebruik je een banaan als decoratie? Snijd deze in de lengte door en leg deze bovenop het bananenbrood.
7. Zet 40-45 minuten in de oven, et voilà!

* Zonder olie bakken? Je kunt ook een bakpapiertje in de bakvorm doen, waar je vervolgens het beslag in doet. Zo krijg je het bananenbrood er straks ook makkelijk uit.

Snack of ontbijt

Een super simpel en voedzaam bananenbrood. Heerlijk als snack, maar ook als makkelijk ontbijtje als je nog een voorraadje hebt! Mijn absolute favo topping is cashew butter, maar pindakaas doet het ook heel goed.

Heb je dit bananenbrood gemaakt? Laat een berichtje achter in de comments of laat het me weten via Instagram. Ook mag je me natuurlijk altijd een berichtje sturen, dit kan hier!

Liefs,
Eline

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *