Easy Hummus

Easy Hummus

Wanneer je plantaardig eet kun je eigenlijk niet zonder hummus! Een perfecte spread om je brood mee te beleggen, of om groente in te dippen. De winkels liggen er vol mee, maar deze easy hummus heb je binnen een paar minuten op tafel staan! Door kruiden toe te voegen kun je er ook nog eens eindeloos mee variëren.

Ingrediënten Easy Hummus

500 gram gekookte kikkererwten (ongeveer 2 blikken of 1 groot blik)
2 el tahin
Sap van een halve citroen
3 el aquafaba (eventueel meer om het iets dunner te maken)
Snufje cayenne
Snufje gejodeerd zout
1 teentje knoflook

Doe alles in de blender of keukenmachine en blend tot het een glad geheel is. Serveer in een schaaltje en doe er wat cayenne of paprikapoeder bovenop.

Voeg naar smaak meer cayenne, zout of citroensap toe. Om te variëren kun je kruiden toevoegen zoals ras el hanout, paprika of komijn.

Voor een smeuïge hummus kun je er (net als ik) voor kiezen om de kikkererwten niet af te spoelen (gewoon laten uitlekken), en dus gebruik te maken van de aquafaba als ingrediënt. (Het vocht dat bij de kikkererwten in het blik zit)

Easy Hummus

Buikpijn?

Krijg jij vaak buikpijn van kikkererwten? Laat de aquafaba dan achterwege. Spoel de kikkererwten in dat geval goed af en vervang de aquafaba met plantaardige melk of olijfolie.

Kikkererwten voedingswaarde

Het voordeel van zelf hummus maken is dat het voor het grootste deel uit kikkererwten bestaat! Wanneer je kant en klare hummus koopt zit er soms maar 50% kikkererwten in. De andere ingrediënten zijn dan vaak veel olie en andere toevoegingen om het op smaak te brengen. Dit is eigenlijk nergens voor nodig!

Kikkererwten zijn ontzettend gezond! Dus maak eens zelf hummus en profiteer daar extra van! Kikkererwten bevatten onder andere eiwit, vezels, foliumzuur, ijzer, calcium (zie hier mijn blog over calcium in een vegan voedingspatroon), koper, fosfor, kalium, selenium en zink. Een bron van veel voedingsstoffen dus!

Ga jij deze hummus maken? Laat het me weten in een reactie of via Instagram!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *