Over mij

Ik ben Eline Beumer en het is mijn missie om jou te helpen naar een gezonde leefstijl met meer plantaardige voeding en gezonde gewoontes. Ik wil je leren hoe je op een gezonde manier (meer) plantaardig kunt eten zonder je zorgen te maken over tekorten en juist de voordelen van een plantaardig voedingspatroon te ervaren. Een gezonde balans creëren en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld, dat is toch fantastisch?

Mijn verhaal

Plantaardige voeding is de afgelopen jaren een passie geworden. Ik was al jaren bewust bezig met mijn leefstijl. Ik probeerde zoveel mogelijk gezond te eten, maar ik hield me ook bezig met hoe ik de beste keuzes kon maken voor onze planeet en de dieren. Door de jaren heen ging ik steeds minder vlees eten en uiteindelijk ben ik helemaal overgestapt op een plantaardig voedingspatroon. Toen ontstond de droom om ook andere mensen te begeleiden naar een (meer) plantaardig voedingspatroon.

Ik volgde meerdere opleidingen (Voedingsdeskundige, Plantaardige Voeding, Coaching, Plant-Based Nutrition via e-Cornell) en begeleid nu met veel plezier mensen naar een (meer) plantaardig voedingspatroon.

Als plantaardig voedingsdeskundige komen mijn passie voor voeding én voor dieren samen. Ik inspireer jou graag om ook meer plantaardig te eten en zo bij te dragen aan jouw eigen gezondheid en aan de gezondheid van de dieren en onze planeet.

Waarom plantaardig?

Toen ik begon met plantaardig eten deed ik dit voor de dieren en onze planeet. Ik wilde mijn steentje bijdragen. Plantaardig eten heeft een hele grote positieve impact op onze ecologische voetafdruk en natuurlijk op het dierenwelzijn. 

Plantaardige voeding is, naast dat het beter is voor dier en milieu, goed voor onze gezondheid en het verlaagt het risico op tal van ziekten. Sinds ik (volwaardig en onbewerkt) plantaardig eet zit ik lekkerder in mijn vel, voel ik me fitter en energieker en wil ik nooit meer anders! Ik zou het fantastisch vinden als steeds meer mensen switchen naar een (meer) plantaardig voedingspatroon en ik vind het super belangrijk dat dit ook op een gezonde manier gebeurt.

Gezondheid gaat natuurlijk over meer dan alleen voeding. Voor mij is gezondheid een combinatie van gezonde voeding, beweging, voldoende rust én een positieve mindset. Een gezonde leefstijl hoeft niet zo zwart-wit te zijn als je misschien denkt. Het is juist heel belangrijk dat er ruimte is om te blijven genieten van dingen die jij lekker vindt en dat je leert luisteren naar jouw lichaam. Mijn missie is om mensen te helpen naar een (meer) plantaardige leefstijl met een gezonde balans.