Over mij

Hey! Ik ben Eline.
Voordat ik 8 jaar geleden zo’n junkfood vegan werd, was ik altijd druk bezig met zo gezond mogelijk eten. Ik probeerde zo gezond te eten en ik was dan zo streng voor mezelf, dat ik dat nooit volhield. Dat resulteerde natuurlijk in fases van lekker losgaan en alles weer eten. Niet echt gezond dus en het welbekende jojo-effect was ook zeker aanwezig. 😉

En toen kwam ineens het besef dat ik als dierenvriend echt geen dierlijke producten meer kon eten. Ik wilde graag gaan bijdragen aan een betere wereld, voor dier en milieu.  Dus werd ik halsoverkop vegan en mijn voedingspatroon bestond zo’n beetje uit alles wat er dan ook maar beschikbaar was met dat mooie vegan logo erop.

Je kunt je voorstellen dat dat niet het gezondste voedingspatroon was. Ineens zette ik mijn eigen gezondheid op de tweede plek, want ja, dierenleed voorkomen met mijn voedingskeuzes vond ik belangrijker.

"Ik werd halsoverkop vegan en mijn voedingspatroon bestond zo’n beetje uit alles wat er dan ook maar beschikbaar was met dat mooie vegan logo erop."

Na een tijdje voelde ik me wel erg vaak moe. Ik had steeds vaker cravings naar dierlijke producten. Misschien moest ik dan toch maar eens een ei’tje of wat kaas eten. Ondanks dat ik het zo belangrijk vond, legde ik me erbij neer: dit zal wel niet goed voor me zijn. Ik gaf het op.

Maar elke keer als ik dierlijke producten at voelde ik me schuldig en na een poosje dacht ik “ik wil het plantaardige eten toch echt weer een kans geven”. Deze keer verdiepte ik me in de voedingsstoffen die extra aandacht nodig hebben, welke supplementen belangrijk zijn en volgde ik uiteindelijk de studies tot voedingsdeskundige en plantaardig voedingsdeskundige.

Ik voelde me deze keer juist fitter en energieker dan ooit,
bleef veel stabieler in gewicht en dacht: meer mensen moeten dit weten. Sinds ik op deze manier plantaardig eet voelt het makkelijk om goed voor mezelf te zorgen. Ik heb een balans gevonden waarin de basis gezond plantaardig is, en waarbij ik ook kan genieten van die andere voedingsmiddelen met een vegan logo erop 😉. Het is niet zwart-wit, het kan op mijn eigen manier, maar wel met het uitgangspunt dat ik goed voor mezelf zorg.

Het voelt zó goed om met je voedingskeuzes iets bij te dragen aan een betere wereld, en nu ik weet hoe het op een gezonde manier kan weet ik ook dat ik dit niet meer hoef op te geven. Ik voel me energiek, fit en gezond en ik ben zo positief verrast over wat er allemaal mogelijk is met plantaardige ingrediënten! Als (plantaardig) voedingsdeskundige sta ik te popelen om aan zoveel mogelijk mensen te leren hoe ze ook op een gezonde, leuke en verantwoorde manier (meer) plantaardig kunnen eten, zodat we met zijn allen de wereld een stukje groener maken.

Als dierenliefhebber vind ik het moeilijk om te zien hoe het huidige voedselsysteem in elkaar zit. Zoveel onschuldige dieren die de dupe zijn van onze voedingskeuzes. Maar zoals altijd probeer ik positief te kijken naar de situatie en focus ik me op hoe ik mensen met mijn enthousiasme kan aansteken om óók vaker plantaardig te eten, zodat we samen de wereld een stukje mooier maken.

"Als je het mij vraagt mogen we met zijn allen véél beter voor onszelf zorgen EN voor de dieren en onze planeet."

Als je het mij vraagt mogen we met zijn allen véél beter voor onszelf zorgen EN voor de dieren en onze planeet.

Hoe zit dat dan met onze eigen gezondheid? Want het feit dat ik er de eerste keer weer mee stopte laat toch zien dat het misschien niet helemaal zo goed voor ons is?

Niets is minder waar. Een goed gepland (meer) plantaardig voedingspatroon verlaagt namelijk bewezen het risico op verschillende welvaartsziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en darmkanker. Daarnaast zorgt meer plantaardige voeding voor een betere darmgezondheid, en dat heeft weer een positieve invloed op je humeur, slaap en energielevel. Mijn cliëntes geven ook vaak aan dat ze minder last van hun buik hebben. Ja, dat zijn dus nogal wat voordelen. En dus ook zeker voor jouw gezondheid de moeite waard om meer plantaardig te eten. En wil je niet zoals ik de mist ingaan, pak het dan gelijk goed aan en verdiep je in het onderwerp of laat je helpen!

En dan is er natuurlijk het dierenwelzijn en het milieu. De manier waarop we daar nu mee omgaan is niet eerlijk en niet duurzaam. En laten we nou net met ons voedingspatroon een enorm verschil kunnen maken.

Alleen in Nederland worden er per dag meer dan 1,7 miljoen dieren geslacht. Eén komma zeven miljoen! Mijn hart breekt.
En wist je dat een plantaardig voedingspatroon zorgt voor 60% minder broeikasgas uitstoot? Dus ook als je iets voor het milieu wilt doen doe je er goed aan om (meer) plantaardig te eten.

In mijn studies (voedingsdeskundige, plantaardige voeding, coaching, plant-based nutrition) leerde ik alles over hoe ik jou kan helpen naar een gezonde leefstijl met méér plantaardige voeding. Of je nou volledig plantaardig wilt eten of voor een deel, de sleutel tot succes is om het op JOUW manier aan te pakken. Daarom is het zó belangrijk om op een duurzame manier veranderingen door te voeren, oftewel stap voor stap en met de juiste kennis over voeding EN over jezelf.

Meer over mij

Wonend in Zwitserland met mijn family (man, dochtertje en hond) tussen de bergen (ja wij zien Mont Blanc vanuit onze straat), coach ik met veel plezier in mijn online praktijk. Als ik niet aan het werk ben vind je mij lekker buiten met de kinderwagen en hond aan de wandel met in alle richtingen mooi uitzicht, aan het meer van Genève om mezelf op te laden of aan de decaf koffie in één van de leuke vegan tentjes. Maar chillen met Netflix ben ik ook heel goed in. Het gaat allemaal om de balans, op alle vlakken 😊

Werk met mij

Wil jij eigenlijk ook wel minder vlees eten of misschien zelfs volledig plantaardig? Of eet je minder dierlijke producten en heb je het gevoel dat je iets mist? Of krijg je het gewoon niet voor elkaar om een gezonde leefstijl “vol te houden”? Plan dan nu een vrijblijvende matchcall met me in en we kijken samen hoe ik jou het beste verder kan helpen.