Raspberry Chocolate Porridge

Een super simpel ontbijt recept: Raspberry Chocolate Porridge! Het bevat lekker veel fruit (en nee, daar hoef je niet bang voor te zijn!), het staat binnen een paar minuten op tafel, het verzadigt goed en het is ook nog eens ontzettend lekker! Dit receptje is voor twee personen, en je hebt maar een paar ingrediënten nodig! Duik de keuken in en ga aan de slag!

Ingrediënten Raspberry Chocolate Porridge

Voor twee personen:
– 80 gram havermout
– 300ml sojamelk of andere plantaardige melk
– 2 bananen
– Bevroren frambozen (1 cup, meer kan ook)
– Snufje kaneel
– Limoensap optioneel

Toppings:
– Pure chocola
– Bevroren of verse frambozen
– Hennepzaad
– Eventueel notenboter

Je kunt eindeloos variëren met toppings!

Wat moet je doen?

Warm de havervlokken met de sojamelk, de banaan (in plakjes of geprakt), 1 cup bevroren frambozen, een snufje kaneel en eventueel wat limoensap in een pannetje op totdat de haver goed zacht is geworden. Voeg naar wens nog wat extra melk toe als je het liever wat dunner maakt.

Doe de pap in een kommetje en voeg vervolgens (bevroren) frambozen, stukjes pure chocola (dat gaat lekker smelten!), hennepzaadjes en bijvoorbeeld amandelboter of andere notenboter toe als toppings. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren!

Goede verzadiging

Door de combinatie van havermout (complexe koolhydraten) met lekker veel fruit, wat zaden/noten en sojamelk (lees hier meer over de voordelen van soja) als basis zorgt dit ontbijtje voor een goede verzadiging. De chocola zorgt daarbij (in de meeste gevallen) ook nog eens voor een goede mentale verzadiging!

Eetsmakelijk!

Liefs, Eline

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *