Vegan Havermout Ontbijt

havermout vegan ontbijt

Soms heb je van die ontbijtjes die zó goed smaken dat je zo een paar weken hetzelfde kan eten.. Dat is voor mij het geval met dit vegan havermout ontbijt! Daarom deel ik nu het recept met je 🙂

Ingrediënten vegan havermout ontbijt

Per persoon:
1/3 cup havermout
1 cup plantaardige melk (ik gebruik graag amandelmelk of sojamelk in de havermout)
1 el chiazaad
Snufje kaneel
Citroensap (naar smaak)
Optioneel klein snufje zout
1/2 geprakte banaan
1/2 appel in stukjes

Verwarm bovenstaande ingrediënten in een pannetje totdat de havermout gaar is.

Doe er vervolgens je favoriete toppings op! Ik gebruikte hier:
Citroenrasp (aanrader!)
Pindakaas (of andere notenboter)
Frambozen (of ander vers fruit)
Amandelen
Pompoenpitten
Blokje pure chocolade

havermout ontbijt vegan

Voedingswaarde

Het havermout ontbijt zónder de toppings is al rijk aan o.a. eiwit, omega 3, vitamine E, vitamine K, calcium, ijzer, magnesium en zink. Pompoenpitten voegen daar o.a. nog extra ijzer, magnesium en zink aan toe. Amandelen voegen daar o.a. nog extra vitamine E, calcium, magnesium en zink aan toe.

Toppings zijn ideaal om dagelijks (of zo nu en dan) mee af te wisselen! Zo breng je toch nog wat extra variatie aan dit smaakvolle ontbijtje.

Varieer ik wel voldoende?

Ik raad altijd aan om zoveel mogelijk te variëren, naast dat je natuurlijk uit de vijf voedingsgroepen consumeert. Ben je benieuwd of je voldoende varieert en of jouw voedingspatroon jou wel voorziet van alles wat je nodig hebt? Dan is “De Plantaardige Voedingsscan” (NIEUW!) misschien wat voor jou. Hier vind je meer informatie.

Ontbijtje gemaakt? Laat me weten of het heeft gesmaakt!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *