Zelf Havermelk Maken

zelf havermelk maken

Wil jij ook zelf havermelk maken? Deze variant is super simpel en werkt perfect in baksels, ontbijtjes en smoothie bowls! Met maar een paar ingrediënten heb jij binnen no-time een lekkere havermelk.

Deze variant gebruik ik niet in mijn cappuccino. Daar gebruik ik meestal Oatly Barista. Maar in andere maaltijden en receptjes waarvoor je plantaardige melk nodig hebt kun je deze zelfgemaakte havermelk perfect gebruiken. Het is goedkoop, makkelijk en bespaart ook nog eens heel veel verpakkingen!

Wat heb je nodig voor deze havermelk?

Een krachtige blender (Ik gebruik de Vitamix E310)
Kaasdoek om te filteren (Ik heb een kaasdoek van Dille & Kamille, maar je kunt ook een French Press of een panty gebruiken)

1/2 cup havervlokken (grof)
4 cups water
Een klein handje geweekte cashewnoten
Snufje zout
Optie: Dadel (mocht je het liever zoet willen maken)

Het is belangrijk dat je de havervlokken niet weekt van tevoren. Daar wordt het namelijk een slijmerig geheel van!

Wat moet je doen?

1. Week de cashewnoten een nachtje in water. Mocht je dit niet gedaan hebben dan volstaat het ook om ze een half uurtje in wat warm water te weken.
2. Doe alle ingrediënten in de blender en mix 10-15 seconden.
3. Filter het mengsel in de kaasdoek

That’s it! Homemade havermelk it is!

Tip van mij

Je kunt het overgebleven pulp verwerken in bakrecepten. Denk aan pannenkoekjes of bananenbrood bijvoorbeeld! Gebruik het dan in plaats van een deel van het meel en gebruik iets minder melk. Helemaal zero-waste!

Heb jij dit recept geprobeerd in één van jouw baksels? Laat het me weten in de comments of via Instagram!

Liefs, Eline

Leave a Comment

Your email address will not be published.